Vrouwelijke verstrakking

15
nov
2018
Geplaatst in: Laserapparaten

Op onze cosmetisch medische congressen worden steeds meer presentaties gegeven over apparaten die de vagina en het gebied van de schaamlippen kunnen verstrakken. Daar is een enorme diversiteit aan mogelijkheden van gekomen. Hiermee zou het seksuele plezier voor man en vrouw toenemen, maar ook zouden incontinentieklachten afnemen. Na de menopauze zou droogheid van de vagina behandeld kunnen worden en zelfs de huidaandoening lichen sclerosis kunnen verbeteren met deze technieken.

Alles is erop gebaseerd dat oud weefsel zich verjongt na een minimale beschadiging. Het weefsel wordt steviger en functioneert beter.

In het maart 2018 nummer van Aesthetic Surgery Journal heeft een groep Amerikaanse plastisch chirurgen gerapporteerd over een onderzoek dat zij gedaan hebben in de wetenschappelijke literatuur naar bewijs voor effectiviteit van deze methoden.

In totaal vonden zij 4 radiofrequentie-apparaten en 9 verschillende laserapparaten, die voor dit doel ontwikkeld zijn. Het goede nieuws is dat er geen ernstige complicaties gemeld zijn van dit soort apparaten. Jammer is dat op basis van de bestaande gegevens eigenlijk niets te zeggen is over de effectiviteit. Zelfs de vraag of het überhaupt werkt kan niet beantwoord worden. Er is dus nog veel ruimte voor echt goed wetenschappelijk onderzoek, is de conclusie.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Voeg een nieuwe reactie toe: