Vet verwijderen zonder littekens

30
mei
2013
Geplaatst in: Chirurgie, Innovatie

Op de bijeenkomst van de American Academy of Dermatology gaf dr.Christine Lee een overzicht van de mogelijkheden die er tegenwoordig zijn om vet te verwijderen zonder de huid te doorboren (dus zonder snijden of wegzuigen van vet met canules onder de huid) dat kan met ultrageluid, warmte of koude.

Ultrashape is het apparaat dat geluid gebruikt. Door dat geluid te focussen op een bepaald punt onderhuids ontstaat er een holte in het vetweefsel. Het Zwitserse kaas fenomeen wordt dat genoemd. Het mooie ervan is dat de rest van het vetweefsel in elkaar zakt zonder dat er enige actie van het lichaam is.

Zeltiq is het apparaat dat kou gebruikt om vet weg te krijgen. Het is nogal een bewerkelijke techniek die geruime tijd duurt voordat het uitgewerkt is en het vet verdwenen. Het is gebaseerd op de observatie dat vrouwen die paard rijden in de wintermaanden door de kou een ontsteking aan de buitenzijde van hun bovenbenen kunnen krijgen. Na verloop van enkele maanden blijken ze daar ook vet te verliezen.

Trusculpt is een van de apparaten dat radiofrequentie golven gebruikt om het onderhuidse vette verwarmen. Ik heb nooit zo veel geloofd in de werking van deze apparatuur, maar zo langzamerhand begint de werking ervan wel heel duidelijk aangetoond te worden. We moeten ons als Velthuis Kliniek opnieuw hierop gaan oriënteren.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Voeg een nieuwe reactie toe: