Revolutie in laserbehandeling van tatoeages?

12
apr
2012
Geplaatst in: Innovatie

In een artikel in het Journal of the Ameruican Academy of Dermatology (februari 2012) wordt een nieuwe methode van tatoeageverwijdering met laser besproken. Het bijzondere hieraan is dat er geen andere laser gebruikt worden, maar dat er in plaats van 1 behandeling per 6-8 weken, 4 behandelingen op 1 dag plaatsvinden, telkens 20 minuten na elkaar.

Laserbehandeling met Q-switched lasers is de beste behandeling om tatoeages kwijt te raken. Het resultaat is dat de tatoeage (bijna) onzichtbaar wordt met minimale huidveranderingen. Daarvoor zijn echter gemiddeld wel 10-12 behandelingen nodig en 20 behandelingen zijn geen uitzondering.

De nieuwe methode (R20 genoemd) bleek bij 5 van de 8 professionele tattoos en 6 van de 10 amateur tattoos >96% verbetering te geven na 1 behandeling!

Het idee er achter is dat de inktdeeltjes voordat het lichaam deze weer kan vastzetten met macrofagen (“opeetcellen”), opnieuw in kleinere stukjes “geschoten’ worden waardoor ze met bloed of lymfe eenvoudig “wegspoelen’.

Velthuis Kliniek heeft in de periode 1993-1996 enkele honderden personen met tatoeages behandeld. Echter al snel bleek dat niet-medici ook deze laserbehandelingen mochten uitvoeren en daarbij veel goedkoper waren. Inmiddels is deze markt voor een groot deel bij tatoeëerders gekomen, die de tattoo dus kunnen aanbrengen en ook weer verwijderen. Het is te hopen dat deze nieuwe informatie ook voor hen beschikbaar komt.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Voeg een nieuwe reactie toe: