Mirvaso

18
aug
2014
Geplaatst in: Huidaandoeningen

Sinds enkele maanden is het middel Mirvaso tegen roodheid bij rosacea op de Nederlandse markt. Het kan alleen op voorschrift van een arts verkregen worden. Mirvaso werkt alleen tegen de roodheid bij rosacea en niet tegen andere verschijnselen van deze huidziekte. Het werkt zeker niet genezend. Maar de roodheid die ontstaat door uitzetting van kleine bloedvaatjes kan heel hinderlijk zijn en soms zelfs pijnlijk. Ik ken mensen die niet meer in de zon kunnen lopen omdat hun huid dan te veel pijn doet.

De fabrikant Galderma zegt dat bijna 30% van de mensen die de crème gebruiken 2 stappen minder sterke roodheid hebben na 12 uur. De bijwerkingen zijn mild (roodheid, irritatie en verstopte neus) en komen weinig voor. Dit is weer een stapje vooruit voor mensen met rosacea.

2 reacties
  1. verheyden simone permalink

    Beste dokter Velthuis ,

    Graag had ik jouw mening gevraagt i.v.m.mijn huidprobleem. het is ongeveer 30 jaar geleden dat de dermatoloog vaststelde dat ik porokeratose (DSAP) had.Ondertussen ben ik bijna 67 jaar en probeer het een beetje onder controle te houden door jaarlijks de ergste rode plekjes te laten bevriezen.Nu heb ik een paar weken geleden een spuit gekregen met cortisone (rugprobleem hernia)een week later waren de rode plekjes meer dan verdubbeld,kan dat een gevolg zijn van die spuit ?Ik ben nu pas gestart met Imlan creme(gezien op de blog over huidverzorging)en hoop op een beetje resultaat.Indien jij een beter produkt zou aanbevelen zou ik jou zeer dankbaar zijn als je mij dat ook even zou laten weten.
    Hartelijk dank bij voorbaat, mvg Simone

  2. Anoniempje permalink

    Zie Google voor je dit gebruikt: als je mirvaso googled, kom je veel mensen met ernstige rebound roodheid tegen. Wees erg voorzichtig met het gebruik ervan. Zelf heb ik een klein plekje met mirvaso ingesmeerd en had drie dagen lang daarna pijnlijke roodheid.

Voeg een nieuwe reactie toe: