Microneedling is een techniek voor huidverjonging

12
jun
2014
Geplaatst in: Huidverbetering, Innovatie

Met een rollertje met kleine naaldjes worden een groot aantal minuscule gaatjes in de huid geprikt. Door de beschadiging die hierbij optreedt wordt wondgenezing op gang gebracht, waarbij nieuw collageen gevormd wordt. Nieuw collageen zou de huid dikker, veerkrachtiger en steviger maken. Microneedling wordt in schoonheidsklinieken gedaan en er bestaan rollers voor thuisgebruik.

Nieuw is de toepassing van microneedling ten behoeve van het door de huidbarrière sluizen van “voedingsstoffen”, ook wel trans-epidermale delivery (TED) genoemd. Omdat veel stoffen die een gunstige werking in de huid zouden kunnen hebben door de hoornlaag tegengehouden worden, ligt het voor de hand om deze stoffen direct voor of direct na microneedling op de huid aan te brengen. Er zitten dan immers gaatjes in de huid.

Een recent artikel in het tijdschrift JAMA Dermatology (januari 2014) geven R. Soltani-Arabshahi en anderen aan dat dit niet zonder gevaar is. Zij beschrijven 3 vrouwelijke patienten (tussen 40 en 60 jaar oud) die met vitamine C serum behandeling voorafgaand aan microneedling bultjes ontwikkelden, die bleken te berusten op een chronische ontstekingsreactie. Bij twee patiënten bleek er ook een positieve allergietest te bestaan. Dergelijke resultaten zijn een oproep om voorzichtig te zijn met het gebruik van gebruik van stoffen op de huid direct voor een microneedling behandeling.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Voeg een nieuwe reactie toe: