Juvéderm versus Restylane

18
apr
2011
Geplaatst in: Botox, Fillers

Velthuis Kliniek heeft de keus voor een nieuwe hyaluronzuur filler gemaakt. In november 2010 zijn we voorzichtig begonnen met Juvéderm en sinds ongeveer 1 maand gebruiken we uitsluitend nog Juvéderm.

Juvéderm is de laatste generatie hyaluronzuur fillers. In de Verenigde Staten heeft het een groter marktaandeel dan Restylane. Niet toevallig omdat de fabrikant van Juvederm uit de VS komt, terwijl Restylane Zweeds is. Maar ook wereldwijd is Juvederm een groter merk dan Restylane.

Wat zijn onze ervaringen: ronduit goed!
Juvéderm spuit makkelijker dan Restylane. Het is vrijwel direct na behandeling niet meer voelbaar, terwijl het zijn volume goed bewaard. Het inspuiten van Juvéderm is duidelijk minder pijnlijk dan inspuiten met Restylane. Net als bij andere merken zijn er meerdere varianten Juvéderm afhankelijk van de dikte van het hyaluronzuur. Juvéderm Hydra voor de mesotherapie, Ultra 2 voor fijne lijntjes, Ultra 3 voor gewone lijnen en Ultra 4 voor de plooien. Juvederm Voluma is er voor veel volume van bij voorbeeld het gebied bij de jukbeenderen.

Daarnaast gebruikt Velthuis Kliniek Sculptra om de huid steviger te maken in combinatie met meer volume op het jukbeen, de kin en de slaap. Tenslotte is er nog Botox natuurlijk. Met dit palet kunnen we alle cosmetische problemen die met injectables op te lossen zijn, ook daadwerkelijk en heel goed oplossen.

9 reacties
 1. Ik ben een maand geleden behandeld met juviderm 2 en 3 maar ik vind het resultaat behoorlijk tegen vallen.Ik heb de lijnen naast de neusvleugels laten behandelen en de lijnen onder mijn mondhoeken.Deze laatste ziet er wel beter uit maar voor de rest ben ik behoorlijk in paniek geraakt of dit nog wel goed komt?Naast mijn neus zie je nu een dikke plooi terwijl er aan de andere kant geen dikke plooi is te zien maar de lijn lijkt te zijn uitgelopen ver naar beneden.De beide gezichtshelften zijn dus niet evenredig aan elkaar.Als ik in de spiegel kijk schrik ik mij steeds rot.En dat voor 800,00!In het verleden ben ik met Restylan bij een arts behandeld wat een veel beter effect gaf en ten tweede veel minder pijn deed.Nu was ik rood,opgezwollen en blauw wat drie dagen heeft geduurd.Er is dan ook daadwerkelijk niemand die ook maar iets gezegd heeft dat ik er beter uitzag.Ik krijg een nabehandeling waarvan ik hoop dat deze het niet nog erger maakt dan het er nu uitziet?Misschien is het raadzaam als er naar gekeken wordt met dr.Peter Velthuis erbij?Ik weet dat er geen wonderen verricht kunnen worden maar als ik naar al die bekenden van de tv kijk die zich hebben laten behandelen,ziet dat erwel veel beter uit!!

  • drvelthuis permalink

   Geachte mevrouw Geurtsen,

   Ik heb uw dossier doorgenomen en mijn conclusie is dat u het beste een keer bij mij op het spreekuur kunt komen.
   Heeft iemand u al benaderd om een afspraak op mijn spreekuur te maken?

   Met vriendelijke groet,

   Dr. Peter Velthuis, dermatoloog, medisch directeur

 2. Marieke permalink

  Hallo Dokter,

  Heb mij laten behandelen met Juvederm ultra voor mijn mondhoeken.
  Deze bahandeling heeft vorige week plaats gevonden.
  Is het normaal dat ik bij mijn mondhoeken een bobbel voel wat de filler zit.
  En wat kan ik hieraan doen?

  Bvb dank

  • drvelthuis permalink

   Beste Marieke,

   Het bultje dat u voelt is heel normaal. Zeker als de arts een beetje heeft moeten forceren om de mondhoeken stevig te maken, voelt u een tijdje zo een verdikking. Na enkele weken of na 1-2 maanden verdwijnt dat vanzelf. Alleen als het zichtbaar en daardoor storend is, zou ik terug gaan naar de behandelend arts. Die kan met hyaluronidase de dikte weer wegkrijgen.

   Met vriendelijke groet,
   Dr. P. Velthuis

 3. Regina Verschuur permalink

  Geachte Dr,
  Ik heb een behandeling ondergaan van Dr Kroon ABC kliniek te Breda.
  Ik ben ingespoten met juvederm , in mijn wang had ik rimpels door het trekken van een kies, nu heb ik bulten, ik ben teruggeweest en heb gratis botox gehad voor mijn ogen, dat is mooi, maar die bultjes zitten er nog steed, het is ongeveer 1 maand geleden, de dokter zegt het lost wel op, ik heb daar niet echt een vertrouwen in.
  Weet u raad?

  • drvelthuis permalink

   Geachte mevrouw Verschuur,
   Rimpels in de wangen zijn lastig op de vullen. Als arts heb je vaak de keuze om het ineens goed proberen te doen of langzaam een klein beetje te doen, waardoor iemand meerdere keren terug moet komen en het ook veel duurder wordt. Ik denk dat dr. Kroon voor de eerste optie gekozen heeft. Vaak gebeurt het dat het ingespoten middel de eerste tijd (1-2 maanden) voelbaar en soms zichtbaar is als verdikkingen (bulten). Dat wordt geleidelijk minder. Ik raad u aan om af te wachten.
   Met vriendelijke groet,
   Dr. P. Velthuis

 4. Maria Brugmans permalink

  Geachte Dr.Velthuis

  In 2003 ben ik in de Velthuis kliniek als model voor gezichtsverjonging behandeld met Fillers en Botox.

  Sinds ong.2008 beginnen er verdikkingen in mijn gezicht te verschijnen, nu zijn deze steeds meer zichtbaar en zijn het bulten aan het worden en voelen erg hard aan.
  Ik heb in 2011 al een ontsteking gehad aan een van deze bulten in mijn wang, zo erg dat mijn huisarts me meteen heeft doorgestuurd naar de Radboud in Nijmegen waar het abces is geopend en behandeld.
  Gelukkig is het goed gekomen en de harde bult die er zat van de filler is nu ook weg er is een kuiltje voor in de plaats gekomen.

  Nu zit ik nog met aan weerskanten van mijn mondhoek met knobbels
  die goed zichtbaar zijn en daar wil ik toch graag wat aan laten doen.
  U heeft me altijd gezegt dat ik het weg kon laten halen als ik dat wilde, nu het echt lelijk begint te worden wil ik graag dat er wat aan gedaan wordt, ik wil niet wachten tot het weer een ontsteking wordt want dat is vreselijk pijnlijk.
  Graag wil ik een afspraak maken zodat u het even kan zien.

  Vriendelijke groeten
  M.Brugmans

  • drvelthuis permalink

   Geachte mevrouw Brugmans,
   Ik werk niet meer in de Velthuis kliniek, maar wel in het Erasmus MC Rotterdam (afdeling dermatologie). Daar kunt u, na verwijzing door de huisarts, bij mij terecht voor complicaties van een permanente filler zoals u dat nu heeft.
   Inderdaad is het middel Bio-Alcamid waar het bij u waarschijnlijk over gaat, vrij makkelijk te verwijderen.
   Hartelijke groet, dr. Velthuis

 5. A. Seiffers permalink

  Geachte dr Velthuis,

  Ik ben een aantal keren bij u geweest vanwege het verwijderen van BioAlcamid. Inmiddels is er uit beide wangen in de loop van de afgelopen paar jaar, veel alcamid verwijderd. Ik ben op de hoogte dat er altijd wel iets van dit product in de huid blijft zitten. Toch zou ik graag weer wat meer volume in mijn wangen willen hebben en mijn vraag aan u is of eventueel Juvederm “of een ander veilig product ” in mijn huid kan worden ingebracht. Ik weet dat lipofilling een mogelijkheid is alleen zijn deze kosten voor mij nu niet haalbaar. Ik neem aan dat er één prijs wordt gehanteerd. Ik verneem graag van u.
  Vriendelijke groet..

Voeg een nieuwe reactie toe: