HUD = home used devices (schoonheidsapparaten voor thuisgebruik)

30
jan
2017
Geplaatst in: Huidverbetering

Bij de IMCAS (Internationaal Master Course on Aging Skin) die afgelopen weekend (27 tot en met 29 januari 2017) in Parijs plaatsvond, was er een uitgebreide sessie met als onderwerp HUD. Er zijn verschillende indicaties voor deze apparaten die iedereen gewoon in de winkel kan kopen en thuis kan gebruiken.

De belangrijkste zijn acne, ontharing en huidverbetering (verwijderen van rimpels en bleken van pigmentaties).

Twee apparaten zijn compleet nieuw:

– Een gezichtsmasker om geringe tot matig-ernstige acne te behandelen. Dit apparaat is van de firma Neutrogena. De werking berust op de bacteriedodende en de huid-kalmerende werking van blauw en rood licht. Dit wordt op de huid overgebracht door middel van LED lampjes aan de binnenkant van het masker. Aanschafkosten ca. 60 euro. De resultaten zijn er echt!

– Een nieuwe manier om collageen te stimuleren via trillingen op de huid. Aan de introductie hiervan is veel onderzoek vooraf gegaan. Het apparaat heeft een frequentie van 5HZ. De trillingen stimuleren de huid om nieuw collageen aan te maken. De producent is Claritronics, een onderdeel van L’Oreal.

Philips heeft ook een aantal apparaatjes voor thuisgebruik. Deze bestaan al wat langer: Lumea voor ontharing, borsteltje, laser.

Er ligt natuurlijk veel nadruk op de veiligheid van deze apparaten. Bij de grote bedrijven als Philips is dat prima voor elkaar. Maar bij andere firma’s is dat een punt van zorg.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Voeg een nieuwe reactie toe: