Het effect van cryolipolyse op de lange termijn

21
apr
2017
Geplaatst in: Algemeen

Het is al zo’n 9 jaar geleden dat het eerste cryolipolyse apparaat op de markt kwam. Dit soort apparatuur is gebaseerd op het effect van langdurige koude op het vetweefsel. Het werd ontdekt bij vrouwelijke jockeys in Engeland dat na een middagje paardrijden soms aan de buitenzijde van het bovenbeen roodheid, verharding en zwelling optrad. Deze zogenaamd koude-panniculitis eindigde meestal weer met een normale soepele huid, maar iets minder omvang van het bovenbeen.

Van dit fenomeen wordt gebruik gemaakt met de cryolipolyse apparatuur. Er wordt een soort van zuignap op het been, de buik of in de flank gezet die de huid en het vet naar binnen zuigt en gedurende langere tijd (meestal ongeveer 1 uur) koud maakt (tot ca. 4 graden Celsius). Gemiddeld neemt de dikte van het vet in een dergelijk gebied met 1 cm af.

Het is altijd de vraag hoe lang dat effect aanhoudt. In het decembernummer van J Cosm Dermat beschrijft een onderzoeker van de firma Zeltiq 2 patiënten die respectievelijk 6 en 9 jaar na behandeling terugkomen. Bijzonder is dat zij slechts aan één kant behandeld zijn. Beide mannen waren iets dikker geworden, maar nog steeds toonde de behandelde zijde een duidelijke vetreductie ten opzichte van vooraf. Het lijkt er dus op dat het vet definitief verdwijnt na cryolipolyse.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Voeg een nieuwe reactie toe: