Haargroeimiddel voor wimpers

09
mei
2011
Geplaatst in: Innovatie

Een van de meest merkwaardige zaken waar ik het afgelopen half jaar tegenaan gelopen ben is het product Latisse van de firma Allergan, de producent van Botox. Latisse is de merknaam van de stof bimatoprost.

Bimatoprost werd ooit in een oplossing van 0,03% in oogdruppels gebruikt. In die vorm heette het Lumiga. Tijdens het gebruik van Lumiga werd geconstateerd dat veel mensen groei van hun wimperharen kregen! Bij een uitgebreide studie werd gevonden dat 78% van de proefpersonen langere wimpers kreeg, tegen slechts 18% in de placebo groep.

Reden voor de fabrikant om bimatoprost als haargroeimiddel tbv wimperharen in de Verenigde Staten te registreren. Of dit middel ook naar Europa komt, is af te wachten. Inmiddels wordt er ook gekeken of het middel misschien eveneens bij mannelijke kaalheid op het hoofd werkt.

8 reacties
 1. En? Werkt ’t op kale mannenschedels? (dit vraag ik voor een bekende, uiteraard).

  • drvelthuis permalink

   Dat wordt momenteel in de VS onderzocht. De kans is vrij groot dat het inderdaad ook op het hoofd werkt.

   Met vriendelijke groet,

   Dr. Velthuis

 2. Cory permalink

  Nee, op kalende schedels zorgt het niet voor haargroei. Ik heb twee maanden lang een proef gedaan door mijn iets uitdunnende haarscheiding met het flesje te bewerken in de hoop op hergroei en onmiddellijk gebeurden er twee dingen: ik kreeg felle haarpijn op die plekken en mijn scheiding werd nog veel kaler, tot aan het punt dat mijn scheiding een witte streep werd van ruim een centimeter.

  Opvallend is de doorbloeding van de behandelde plekken; de huid wordt rozerood.

  Ik heb de behandeling twee maanden volgehouden maar toen er geen teken was van hergroei ben ik gestopt.

  Mijn wimpers zijn wel iets langer geworden, maar ook veel lichter van kleur. Mijn oogleden zijn paarsig geworden.

 3. Cory permalink

  Ik ben dit middel gaan gebruiken omdat ik slappe bovenoogleden heb die op mijn wimperaanzet drukten. Door de wimpers steviger te maken hoopte ik een oogliftoperatie uit te stellen. En, het heeft heel aardig gewerkt; ik krijg zelden meer mijn oogwimpers in mijn ogen gedrukt.

  Het blijft een lapmiddel natuurlijk: ooit moet ik onder het mes.

 4. Cory permalink

  Maar op mijn hoofdhuid bleek de Bimatoprost eerder een ontharingsmiddel, haha. Eigenlijk is het erger dan 1 cm zie ik net. De haren onmiddellijk in de nabijheid zijn niet getroffen dus ik moet mijn scheiding twee centimeter naar rechts doen.

  Middelen die wel goed werken zijn Minoxidil en Finasteride. Ze zetten je haardos minstens vijf jaar terug in de tijd.

 5. Joke permalink

  Ik gebruik nu Revitalash als wimpergroeimiddel. Het werkt geweldig al duurt het wel drie maanden voor je resultaat hebt.
  Daarnaast had ik last van dunner wordend haar waarvoor ik ook al jarenlang met uitstekende resultaten Minoxidil gebruik. De haren vielen voortijdig uit en door Minoxidil wordt de levensduur van een haar verlengd.
  Mijn vraag is nu of Minoxidil ook voor de wimpers gebruikt zou kunnen worden, aangezien de werking van beide producten gelijk is en Revitalash ontzettend duur: een kleine 80 euro voor 2 ml. Het eerste flaconnetje is nu bijna op, en ik zou het na kunnen vullen met Minoxidil.
  Iemand een idee?

  • drvelthuis permalink

   Beste Joke,
   Er is volgens mij uitgebreid onderzoek gedaan, naar effectiviteit van minoxidil ten behoeve van de haargroei van wimpers. Daarbij is geen werking gevonden.
   Hartelijke groet, dr. Velthuis

 6. mae permalink

  LS
  Graag uw advies welke minoxidil ik als vrouw het kan gebruiken.
  En of het voor een 60 plusser een optie is om het middel te gebruiken?
  Bijvoorbaat mijn dank

Voeg een nieuwe reactie toe: