Grootte van de lippen

19
sep
2017
Geplaatst in: Algemeen

In het juli/augustus nummer van het Aesthetic Surgery Journal staat een artikel over de gewenste grootte van lippen. Daarbij werden in Amerika, Europa, Zuid-Amerika en Azië zowel patiënten als plastisch chirurgen ondervraagd. Meer dan 1000 personen deden hieraan mee.

De plastisch chirurgen uit Azië hebben voorkeur voor de meest volle lippen, terwijl patiënten uit Azië juist de smalste lippen willen. Ook patiënten uit Europa en Amerika willen geen heel volle lippen.

De conclusie is dat de dokteren veel meer acht moeten slaan op wat hun patiënten willen en dat er aanzienlijke verschillen bestaan in voorkeur voor de grootte van lippen bij artsen en patiënten.

Daarnaast zou het interessant zijn om de gewenste vorm van iemands lippen te bespreken. Ook daar zit veel verschil in.

Ik merk dat er momenteel onder jonge vrouwen een erg sterke neiging is om een beetje overdreven verdikking van de lippen te willen. Net zoveel dat anderen (vriendinnen?) dat kunnen zien. Eerlijk gezegd vind ik dat een beangstigende ontwikkeling. Ik zie een behoorlijk aantal vrouwen die een vertekend beeld krijgen van de vorm van hun lippen en niet meer kunnen stoppen. We krijgen daardoor een groep jonge vrouwen met een ‘freaky’ uiterlijk, die kans lopen sociale outcasts te worden.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Voeg een nieuwe reactie toe: