Gezichtsspiertraining

07
jun
2018
Geplaatst in: Algemeen

Al heel lang kennen we methoden om gezichtsspieren te trainen en daarmee een jonger uiterlijk te krijgen en te houden. Het idee is simpel: getrainde spieren zijn dikker en geven daarmee meer volume aan het gezicht. Als je vooral de spieren traint die de mond omhoog trekken, zal iemand er ook vriendelijker uitzien. Voor mij is Facercise van Carole Maggio de meest bekende.

Sinds een aantal jaren bestaat er een vreemd uitziend apparaat, de Pao (van het Japanse bedrijf MTG). Daarover is in mei 2018 een artikel in Aesthetic Surgery Journal verschenen. Vijftig vrouwen hebben het apparaat 8 weken lang 2x daags gedurende 30 seconden gebruikt. De Pao ziet eruit als een vliegtuigvleugel van een speelgoedvliegtuigje, waaraan in het midden een bijtring zit die iemand in zijn mond moet houden. Door te knikken wapperen de uiteinden heen en weer en zal de proefpersoon zijn spieren moeten gebruiken om het apparaat in de mond te houden.

De studie toont dat de spieren in het gezicht inderdaad dikker worden. De twee foto’s uit het artikel tonen inderdaad duidelijk verbetering, maar de onderzoekers laten waarschijnlijk alleen hun beste resultaten zien.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Voeg een nieuwe reactie toe: