Functionele problemen van het onderooglid bij oude mensen zijn te genezen met botox!

14
sep
2016
Geplaatst in: Botox

Er is weer een nieuwe indicatie voor botuline toxine behandeling: entropion bij oudere mensen. Entropion is het naar beneden en naar binnen zakken van het onderooglid, meestal als gevolg van verslapping van het weefsel. Daarbij gaan de wimpers tegen de oogbol aanliggen. De functie van het onderooglid, het schoonvegen van het oog, is bij entropion verstoord met als gevolg dat er snel irritatie of infectie van het oog optreedt. Ook het schuren van de wimperhaartjes tegen de oogbol draagt daar aan bij.

Een Italiaanse onderzoeksgroep beschrijft in het juni 2016 nummer van het Journal of Cosmetic Dermatology hun ervaringen bij 11 gevallen. Deze bleken allemaal (tijdelijk) van hun entropion verlost te zijn na oppervlakkige onderhuidse botuline toxine injecties op verschillende plaatsen in het onderooglid. Botuline toxine vermindert de spierkracht waardoor het ooglid weer op een correcte manier tegen het oog aan gaat liggen. Kennelijk wordt door de basisspanning van de spier het onderooglid naar binnen/beneden getrokken.

De onderzoekers benadrukken dat chirurgische behandeling van entropion nog steeds de voorkeur verdient, omdat dit een permanente oplossing is, maar dat behandeling met botuline toxine een interessant alternatief is.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Voeg een nieuwe reactie toe: