Fruit je huid

24
jan
2011
Geplaatst in: Algemeen, Huidverbetering

In december 2010 kregen de dermatologen Eugene van Scott en Ruey Yu een onderscheiding van de Forum voor Cosmetische Chirurgie voor hun ontdekking van de effectiviteit van alpha-hydroxy-acids (AHA’s = fruitzuren) t.b.v. huidverjonging. Na hun oorspronkelijke artikel over dit onderwerp in 1974 richtten zij de onderneming NeoStrata op, pionier op de markt van huidverbeterende vloeistoffen en crèmes. Nog steeds worden AHA’s veel gebruikt in crèmes, serums en peelingvloeistoffen.

Fruitzuren voor huidverjonging
Het voordeel van deze substanties is de milde bijwerkingen vergeleken met agressievere medische peelings als trichloorazijnzuur (TCA) en Phenol. Deze laatste middelen werken krachtiger, maar vergen een hersteltijd van 5-14 dagen. Na een peeling met AHA’s kun je bij wijze van spreken dezelfde dag weer onder de mensen komen, vaak wel met enige roodheid als reactie. In lage concentraties zijn deze stoffen ook thuis te gebruiken als serum of verwerkt in crèmes. Vrijwel alle anti-rimpelcrèmes bevatten AHA’s als bestanddeel.

Fruitzuren is eigenlijk een verzamelterm voor een groep van chemische substanties, die met elkaar gemeen hebben dat ze vooral in vruchten voorkomen. Bekende fruitzuren in crèmes zijn: ascorbinezuur, benzoezuur en glycolzuur. Zoek dus naar deze namen op de verpakking van uw volgende dagcrème!

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Voeg een nieuwe reactie toe: