Fillers in het onderooglid (1)

10
jul
2012
Geplaatst in: Botox, Fillers

Het onderooglid is een van de uitdagendste regio’s van het gezicht om te behandelen. Wanneer er tijdens een ingreep een fout gemaakt wordt of als er iets verkeerd loopt tijdens het herstel, kan dat een suboptimaal resultaat opleveren. Daarom geldt zeker voor behandelingen in dit gebied: ga naar een vertrouwde arts of kliniek!

Een aantal cosmetische problemen aan het onderooglid moeten door de plastisch chirurg behandeld worden. Echter één probleem hoort typisch bij de injectables arts omdat er vulling aan te pas komt: het traangootje (in het Engels tear trough). Daarvoor worden hyaluronzuur fillers gebruikt. Binnen Velthuis Kliniek is dat Juvederm Ultra 2. Hele kleine hoeveelheden worden zo diep mogelijk onderhuids ingespoten om dit kwetsbare geb  ied op te vullen. Met het resultaat, dat vaak meer dan 1 jaar blijft zitten, zijn mensen heel blij. Het haalt de schaduw onder het oog vandaan.

Wat zijn de risico’s?
Allereerst is dit gebied rijkelijk voorzien van bloedvaten waardoor er nogal eens een blauwe plek optreedt direct na de behandeling. Deze is te camoufleren en trekt natuurlijk weer weg in enkele dagen (tot 1-2 weken bij mensen die bloedverdunners gebruiken).

Te veel spuiten of spuiten op de verkeerde plaats is een ander probleem. Bij ervaren artsen gebeurt dat nauwelijks, maar door de dunne huid wordt iedere beginnersfout afgestraft. Gelukkig bestaat er het middel hyaluronidase, een injecteerbaar enzym dat de filler afbreekt. Hyaluronidase werkt binnen 1-2 dagen en herstelt het gebied in de originele vorm. Het zou bij iedere injectable arts in het koffertje moeten zitten, omdat het bijna alle problemen met hyaluronzuur-bevattende injectables kan oplossen.

4 reacties
 1. serap permalink

  Hallo,

  Ik wilde vragen hoeduur het is om om de onderoogleden te laten vullen ?

  gr
  Serap

  • drvelthuis permalink

   Geachte Serap,
   Vullen van de onderoogleden met juvederm ultra 2 kost euro 350.

   Vriendelijke groet, dr. P. Velthuis

 2. Frede permalink

  Al 2 x een filler gebruikt voor mijn traangootjes. 2 x de minimale cc. Dit deed ze liever omdat ze niet wil dat er teveel werd ingespoten en dat ik dan 2 maanden met dikke ogen liep. Echter bij beide keren was jet na 3 dagen al verdwenen en lijken mijn gootjes dieper te zijn geworden. Dus de hyaluronzuur filler werkt dus niet maar waar is het dan gebleven? Naar toe gegaan? Heb het idee dat ik nu ook meer rimpels heb. Zo erg!!
  3 weken geleden de 1 e filler gehad en 1 week geleden de 2 e filler. Waarschijnlijk wil ze het nu nog een keer doen maar dat doe ik niet meer. Zie totaal geen enkel verschil. Hoe kan dit?

  • drvelthuis permalink

   Beste Frede,
   Volgens mij is de techniek van deze arts niet goed genoeg geweest. Als ze aankondigt niet te veel in te gaan spuiten, zal ze erg voorzichtig geweest zijn. Volgens mij moet je duidelijk meer hyaluronzuur ingespoten krijgen. Alternatieve fillers voor dat gebied zijn er eigenlijk niet.
   Hartelijke groet, dr. Velthuis

Voeg een nieuwe reactie toe: