Fake injectable producten

01
nov
2011
Geplaatst in: Botox, Veiligheid

Bij mijn bezoek aan het EMAA congres op 30 september en 1 oktober las ik in “European Aesthetic” een artikel over fake injectables. Met fake injactables worden vooral botuline toxines bedoeld. Er duiken her en der ampullen op van in Europa niet-officieel geregistreerde merken. De resultaten zijn tamelijk schokkend.

Van de drie gevonden flesjes met de merknaam Dysport blijken er twee geen botuline te bevatten en de derde maar 15% van de werkzame stof. Van de zes look-a-like producten zijn er 2 zwakker dan de normale Botox, maar de anderen sterker! Een ampul bevatte zelfs 2,5 keer zo veel als normaal!

Van alle gevonden producten wordt aangenomen dat ze in China geproduceerd zijn. In Nederland hebben wij ook wel eens de indruk dat er door sommige aanbieders (vooral de goedkope) gebruik gemaakt wordt van ‘Chinese Botox’. Dit onderzoek toont aan dat men hier maar beter ver weg van kan blijven. Het is vaak onwerkzaam, maar soms ronduit gevaarlijk.

3 reacties
 1. Ton permalink

  Ik ben laatst behandeld met een ander soort botox . Ik heb nu ontzettende diepe rimpels ( vertikale ) op mijn voorhoofd . Kan dit na een botox behandeling ? Ik doe bij Velthuis kliniek Hilversum mijn glycopeel , maar de botox bij een andere kliniek . Ik hoop dat u mijn vraag beantwoord . Ik ben ten einde raad . De arts in de kliniek waar ik de inspuiting doet heeft toegegeven dat het goedkoper qua inkoop was . Kan überhaupt de lijnen die nu ontstaan zijn ( dieper als ooit ) met andere botox verholpen worden ? Groet Ton

 2. Ton permalink

  Ik gebruik al 5 jaar botox en heb dit nog nooit meegemaakt . Er kunnen toch geen extra rimpels ontstaan als je dit al jaren doet ? Ik ben wel tevreden over de peelingen die ik in u kliniek doe . Ik hoop echt dat u me kan helpen . Als u wilt kan ik u inbox een foto mailen . Nogmaals , groet Ton

  • drvelthuis permalink

   Beste Ton,

   Het zou inderdaad fijn zijn als u een foto kunt zenden van het resultaat. Dan reageer ik per e-mail.

   Met vriendelijke groet,

   Dr. Peter Velthuis, dermatoloog, medisch directeur

Voeg een nieuwe reactie toe: