De ideale contour van het onderste deel van het gezicht bij Aziaten

21
nov
2016
Geplaatst in: Algemeen

Ging het in Azië eerst om de westerse oogleden en een rechte neus, momenteel is de vraag naar ‘contouring’ van het onderste deel van het gezicht erg aan het toenemen. Het gaat om het relatief korte en brede gezicht meer langwerpig en ronder te maken. Dat wordt over het algemeen als aantrekkelijker beoordeeld.

Al langer wordt de techniek van (botuline) toxine injecties in de kauwspier (M. Masseter) uitgevoerd. Daardoor wordt deze spier dunner en het gezicht ronder. Chang en Kang beschrijven in het november/december 2016 nummer van Aesthetic Surgery Journal hun methode, die deze toxine behandeling combineert met vetverplaatsing naar de kin (lipofilling). In totaal krijgen 13 patiënten 2-5ml vet in de kin.

Twee van de 13 zijn matig tevreden, de rest is tevreden tot zeer tevreden. De metingen aan de vorm van het gezicht geven slechts kleine verschillen, maar op de foto’s zijn de verschillen inderdaad zeer opvallend. Daaruit blijkt eens te meer: kleine veranderingen in de contour van het gezicht kunnen iemand heel veel mooier maken.

 

1 reactie
 1. Beste,

  Recent ben ik in België naar een dermatoloog gegaan voor botox laten inspuiten aan mijn onderste deel van het gezicht zij zei
  Me dat ze dat niet meer doet wegen weinig effect ondanks dat ze veel moeten spuiten toch geen effect heeft.
  Is het effect zi?
  Ik zou het zo graag laten doen.

  Mvg

  Akin

Voeg een nieuwe reactie toe: