Tevreden met een facelift

25
apr
2012
Geplaatst in: Chirurgie

In het nummer van januari 2012 van Plastic Reconstructive Surgery staat een bijzonder interessant verhaal van Liu en Owsley over de lange termijn effectiviteit van facelift chirurgie.

De auteurs hebben 89 patiënten meer dan 10 jaar na hun facelift opnieuw bekeken en het effect van de behandeling gescoord, uitgesplitst naar drie leeftijdscategorieën waarop de lift werd uitgevoerd:

  • <50 jaar
  • tussen 50 en 60 jaar
  • > 60 jaar.

De tevredenheid wordt gescoord van 1= geen effect tot 5 = boven verwachting goed.

FaceliftWat blijkt: de facelift levert in alle categorieën na 1 jaar gemiddeld het tevredenheidscijfer 4,0. Na 10 jaar is dat bij de groep >60 jaar 3,1, bij de groep 50-60 jaar én de groep < 50 jaar is het 3,8. Bij de groep 50-60 jaar is de spreiding echter veel groter dan bij de groep <50 jaar.

Jonge leeftijd
De conclusie van de auteurs is dat facelifts langdurig resultaat geven, maar dat een facelift het beste op jonge leeftijd uitgevoerd kan worden. De reden daarvoor is naar hun mening, dat de huid bij jonge mensen elastischer is en zich beter laat plooien.

De auteurs geven aan dat zij geen ervaring hebben met andere verjongingstechnieken zoals CO2 laser, radiofrequentie, peelings, fillers, etc. Daar hebben ze ook niet veel mee op, geven ze ruiterlijk toe.

Zij hebben in hun onderzoeksgroep dus ook iedereen een facelift geadviseerd ook al had iemand misschien objectief gezien beter een andere behandeling hebben kunnen ondergaan. Tevens kunnen de auteurs hun resultaten dus niet vergelijken met andere methodieken.

Maar het blijft een interessante uitkomst die hier gepresenteerd wordt!

2 reacties
  1. Ik ben tevredenen met mijn face lift !
    Eerst laten laseren dat was heel pijnlijk

  2. Eerst heb ik mijn gezicht laten laseren dat was heel erg pijnlijk!!
    Een paar jaaar later heb ik een face lift gehad ik ben erg tevreden

Voeg een nieuwe reactie toe: