Behandeling met (micro)Botox

14
feb
2012
Geplaatst in: Botox, Innovatie

Onlangs behandelde ik Hans met microbotox. Graag wil ik iets meer vertellen over deze techniek. Microbotox is een techniek die in Azië veel gebruikt wordt. Het betreft een sterk verdunde behandeling met Botox (of een van de andere botuline toxines). Daarbij wordt niet in de spier maar in de huid of direct onder de huid in het onderhuidse weefsel gespoten. In Europa wordt dit ook wel Meso-Botox genoemd of Derma-Lift.

Wat doet het?
Het maakt de huid strakker. Vooral voor fijne lijntjes onder de ogen gebruik ik microbotox. Op die plaats kan je met een normale dosering Botox problemen van verslapping krijgen waardoor veel vochtophoping onder de ogen optreedt. Maar in Azië en andere delen de wereld gaat men veel verder en wordt het hele gezicht er mee gedaan. Dat zou dan een soort facelift geven. Maar dan moet je veel fantasie gebruiken wil je dat zien.

Hoe werkt het?
Eigenlijk hebben we er geen idee van. Er is ooit één onderzoek gepresenteerd waarin op elektronenmicroscopisch niveau getoond werd dat de cytokines in een cel meer parallel gerangschikt liggen na microbotox therapie. Maar verder blijft het duister.

Wat zijn de nadelen?
Die zijn er eigenlijk niet. In de praktijk blijkt microbotox korter te werken dan “gewone” Botox, meestal maar 2-3 maanden.

Een aantal bekende mensen uit de TV wereld komen voor microbotox bij mij. Kennelijk zijn juist die lijntjes onder de ogen slecht weg te schminken. Bekijk hier hoe ik Hans behandelde met Botox en microbotox:

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Voeg een nieuwe reactie toe: