Behandeling met LED-LLLT

17
feb
2017
Geplaatst in: Huidverbetering

Ik ben gevraagd een lezing te houden op een congres in Italië over Low Level Light Therapy, oftewel LED-LLLT. Het leek mij altijd zo’n onzinnige behandeling: onder een soort felle lamp met allemaal kleine LED-jes. Of erger nog, onder een infrarood lamp (dat is straling van een golflengte die je niet ziet), je moet maar geloven dat die lamp aan staat.

Maar ik ben er hard op aan het studeren geweest en… het werkt wel degelijk! Er staan bijzonder mooie plaatjes in de verschillende wetenschappelijke tijdschriften van huidverbetering na LED-LLLT. Het belangrijkste effect is er bij wondgenezing, dat gaat meestal dagen sneller. Daar kun je dus gebruik van maken bij chirurgische ingrepen, vooral als snelheid van herstel van belang is. We weten dat langere duur van herstel ook meer nadelige bijeffecten geeft, zoals extra pigment (PIH = post-inflammatoire hyperpigmentatie).

Naast versnelde wondgenezing werkt LED-LLLT ook tegen rimpels. Het zorgt voor extra collageen aanmaak. En het verbetert acne. Er is nu een HUD (= home use device) van Neutrogena, een masker dat je gewoon kunt bestellen voor nog geen honderd euro en dat milde acne doet verdwijnen!

 

 

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Voeg een nieuwe reactie toe: