Acne en luchtvervuiling

15
jun
2017
Geplaatst in: Huidverbetering

De firma Philips heeft een aantal apparaatjes voor thuisgebruik, zoals Re-Aura en VisaPure. Maar Philips heeft natuurlijk interesse in alle problemen van de huid, waar zij wat aan zouden kunnen doen. Ik ben gevraagd een presentatie over acne te geven.

Daarbij kwam ik een artikel tegen over acne en luchtvervuiling (Krutman en anderen in Clinical Cosmetic and Investigational Dermatology, 2017). Het blijkt dat er in de verschillende werelddelen en de diverse huidtypen geen verschil in de frequentie van acne bestaat. Overal op de hele wereld is de frequentie van acne gelijk. Er zit echter een verschil in het bestaan van ontstekingen van acne pukkels. Dat komt significant vaker in Azië voor. Dit verschil wordt gelinkt aan luchtvervuiling. Het lijkt er op dat luchtvervuiling bepaalde vetten op de huid kan ontleden waardoor meer zuurstofradicalen vrijkomen, die het ontstekingsproces versterken.

Er wordt in dit artikel sterke nadruk gelegd op reiniging van de huid als preventieve maatregel tegen verergering van acne.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Voeg een nieuwe reactie toe: